MOBIELE APP ONTWIKKELEN

Een mobiele app? JA, MAAR ...

Als je een mobiele app wil, sta je voor enorm veel keuzes. Eén van de eerste vragen die je jezelf zult stellen is of deze app op verschillende platformen (IOS, Android of Windows) en apparaten (devices) optimaal moet werken.

De meeste mensen denken bij het bouwen van een app meteen – vaak zonder het te beseffen – aan een native app. In veel gevallen is een hybride of web app een betere optie.

Des te meer reden om eens te bespreken wat de eigenschappen en daarmee voor- en nadelen van deze verschillende manieren om apps te bouwen zijn.

Wanneer is het beter om een native app te bouwen? En in welk geval is een web app of een hybride app een betere oplossing?

Hierop is niet zomaar een simpel antwoord te geven. Er zijn heel veel factoren die invloed hebben op wat de beste keuze voor jou is, waaronder je budget, je doelgroep en je deadline.

APPLE OF ANDROID?

Weet je nog niet zeker of je een Android- of iOS app wilt laten bouwen? Of heb je een app nodig die voor beide besturingssystemen geschikt is? Neem dan even contact met ons op zodat we advies kunnen geven over jouw specifieke situatie.

NATIVE APPS

De "specifieke app": deze moet je eerst op je telefoon installeren om er gebruik van te kunnen maken.

Een native app moet voor elk besturingssysteem apart gebouwd worden, vandaar dat vaak gesproken wordt over een iOS- of een Android-app. Deze apps zijn te downloaden in de App store of Google play store.

WEB APPS

De "web app" is eigenlijk geen echte een app. Deze hoef je namelijk niet op je telefoon te installeren, maar kun je bereiken en gebruiken door de unieke URL van de app in de browser te typen.

Het verschil tussen een website en een web app is trouwens niet altijd duidelijk. 

Laat ons zeggen dat web apps de insteek hebben voor specifieke functionaliteit die aan websites wordt toegevoegd.

Vaak moet je inloggen met je eigen persoonlijke profiel om zo met het systeem of andere gebruikers te communiceren.

HYBRIDE APPS

Dit is een combinatie tussen een native en web app. Een hybride app download je uit de App store of Google play store – net als een native app en kan er voor de gebruiker identiek uitzien als een native app.

Het verschil tussen een web app en een hybride app is dat de laatste specifiek wordt gemaakt zodat hij zich gedraagt als een native app maar op verschillende platformen werkt. 

De basis is dus een web app maar specifieke onderdelen krijgen een “native look and feel”.

Het development van deze apps vraagt een specifieke ontwikkelomgeving.

Ontwikkeling
IOS
En / Of
ANDROID
Ontwikkeling
WEB
Ontwikkeling
WEB
En
IOS
En
ANDROID

App voorbeelden

LOCATION REPORT

Met Location Report slaagt u erin om snel en eenvoudig uw verslag op locatie te maken. De app kent een aantal verschijningsvormen.

Ontwikkeling
IOS

NICE MEALS

Nice meals is een online application die het mogelijk maakt met een groep gerechten en ervaringen te delen.

Ontwikkeling
WEB

BARCODE READER

App om de barcode hardware te vervangen door een barcode lezer via de telefoon en deze aan te sluiten op je POS systeem.

Ontwikkeling
WEB
En
ANDROID
En
IOS

Onze aanpak

INLEVEN

Om een meerwaarde te kunnen bereiken moeten wij ons vol toewijding en passie inleven in uw eisen en wensen. Alleen door uw opdracht op deze manier serieus te nemen kunnen wij een optimaal resultaat bereiken.

 

Deze fase neemt gemiddeld 2 à 3 workshops in beslag.

BEDENKEN

We ontwerpen, schrijven uit, maken concepten en toetsen dit in samenwerking met u voordat we aan het ontwikkelen starten. Op deze manier kunnen wij de verwachtingen goed afstemmen op hetgeen we samen willen bereiken.

Voordat we beginnen met bouwen starten we met een uitgebreide inventarisatie. Aan de hand van jouw wensen en doelen bepalen we samen hoe de app eruit moet komen te zien. We tekenen samen concreet uit hoe jouw app eruit komt te zien.

Deze fase neemt 1 à 2 sprints in beslag. Een sprint heeft bij ons een doorlooptijd van 2 weken.

ONTWIKKELEN

Op basis van de concepten maken wij de meest optimale keuze voor wat betreft de techniek. Maar ontwikkelen betekent niet alleen techniek! We ontwikkelen samen met u de juiste strategie om uw klanten op de website of in de toepassing een aangename gebruikerservaring te geven.

Het bouwen van de app gebeurt ook weer in sprints van 2 weken. Voorafgaand aan elke sprint bespreken we samen wat er precies gebouwd gaat worden in die betreffende sprint. Na afloop van elke sprint vragen we je feedback en kun je bijsturen en aanpassen waar nodig.

 

SAMENWERKEN

Vanaf de eerste kennismaking tot en met de fase na oplevering. Altijd zetten wij optimaal samenwerken voorop. Testen, bijsturen, aanpassen, durven veranderen, experimenteren en doorzetten is nodig om het onderste uit de kan te halen en samen het succes en meerwaarde te bereiken die we voorop stellen.

Elke applicatie heeft overigens onderhoud nodig. Hiervoor hebben we specifieke onderhoudsovereenkomsten. Indien gewenst voeren we dit ook op afroepbasis uit om onderhoudskosten te vermijden.

WIL JE GRAAG HIEROVER SPREKEN?

Bel ons op 0473/852.942 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen snel contact met je op.